Címlap Közélet Hargitai Jáno...

Hargitai János miniszteri biztosként felel a mohácsi csata 500 éves évfordulójának méltó megünnepléséért

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismét Hargita János lett a mohácsi csata 500. évfordulójáról történő méltó megemlékezéssel összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztost. A Semjén Zsolt által átnyújtott kinevezése két évre szól; helyettes államtitkári fizetést kap és egy titkár segíti a munkáját.

A miniszteri biztos „a mohácsi csata mint a magyar nemzet és a keresztény Európa történelmének meghatározó eseménye 500. évfordulójával összefüggő történelmi, kulturális, nemzet- és külpolitikai, illetve térségfejlesztési szempontból kiemelkedő jelentőségű megemlékezés megszervezésével és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések koordinálásával” kapcsolatos feladatokat látja el.

A szervezési feladatokon túl a politikusnak figyelemmel kell kísérnie a mohácsi csatáról szóló történeti kutatásokat, régészeti feltárásokat és művészeti alkotásokat, valamint ösztönöznie és segítenie kell a térség infrastrukturális fejlesztéseit, és a megemlékezéshez kapcsolódó kulturális és turisztikai beruházásokat.