Címlap Krimi Majdnem agyon...

Majdnem agyonverte ismerősét egy féltékeny férfi Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Törvényszék a napokban megtartott nyilvános előkészítő ülésen egy férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt öt év börtönre és öt év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte.

A bíróság szerint a vádlott férfi élettársa tavaly szeptember 18-án a délutáni órákban pécsi otthonában italozott és beszélgetett a vádlottal közös ismerősükkel, a későbbi sértettel. A nő és a vendég férfi fejenként 1-1 liter bort fogyasztottak el. Mivel a nő kedvelte a férfit, megcsókolta, aki ezt követően magához ölelte az asszonyt.

Ám rosszkor, ugyanis ekkor lépett be a helyiségbe a vádlott, aki indulatos lett attól, hogy barátja az élettársát öleli. Az asszonyt az ágyra lökte, a csábítót pedig ököllel ütlegelni kezdte – aki kimenekült az épületből, azonban a féltékeny férfi követte, és a bántalmazást az udvaron folytatta: testszerte ütlegelte – részben puszta kézzel, részben bottal – és megrugdosta a sértettet.

A vádlott a bántalmazást követően értesítette az Országos Mentőszolgálatot, akik a sértettet kórházba szállították. A sértett sérülései 6-8 hét alatt gyógyultak be, de sérülései közül a mellkasi sérülések (bordatörések, tüdőzúzódás) talaján szövődményként tüdőgyulladás, majd mellkasi folyadékgyülem alakult ki, ami miatt légzéstámogatásra szorult, a mellkasi folyadékot le kellett csapolni. A mellkasi sérülések közvetett életveszélyes sérülések voltak. A bélfodor és májsérülések következtében aktív hasüregi vérzés jelentkezett, amit sürgősen műtéti úton kellett ellátni, ezek közvetlen életveszélyes sérülésnek minősülnek.

Orvosi ellátás hiányában a hasüregi sérülésekből származó belső vérzés rövid időn belül a sértett halálát eredményezhette volna.