Címlap Közélet Hazaváró Irod...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsen és az ország további 26 pontján nyit Hazaváró Irodákat a kormány, amelyek célja a jelenleg külföldön dolgozó és élő magyarok hazacsábítása, a hazaköltözésükkel kapcsolatos ügyek intézése – írja a Hvg. A lap szerint a kedd est megjelent Magyar Közlönyből az is kiderül, hogy az irodáknak az eleve meglévő Kormányablakok adnak majd helyett.

Alapvetően megyénként egy, de hat megyében és Budapesten is két „egyablakos ügyintézésre” szolgáló iroda is működik majd. A projekt egyébként már régóta készülőben van, azonban csak idén júliusban kapott nagyobb figyelmet, amikor is a kormánypárti házelnök Kövér László egy interjúban beszélt a Hazaváró Irodákról.

A projekt részeként a személyes ügyintézés mellett segítséget lehet kérni majd a telefonos helpdesken keresztül is, amire egyébként a főleg 1818-as számon hívható Kormányzati Ügyfélvonalat jelölik ki. A telefon másik végén ülő ügyfélszolgáltatók pedig segítenek eligazodni a projekt honlapján, a Hazaváró Portálon – ahol elvileg szintén lehet majd a hazatelepüléssel kapcsolatos ügyeket intézni