Címlap Kultúra Pécsi ütőegyü...
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi illetőségű Percussion Project Pécs ütőhangszeres trió koncertjével veszi kezdetét a Magyar Zene Háza által hirdetett első Showcase Fesztivál november 10-én, Budapesten.

A Magyar Zene Háza tavasszal meghirdetett ismeretterjesztő és élménypedagógiai fesztiváljára országos szinten összesen 107 pályamű érkezett négy kategóriában. A felnőtteknek szóló ismeretterjesztő előadások és koncertek mellett a családi koncertekre és a gyerekeknek szóló workshopokra is jelentkezhettek az előadók, a PPP ütőegyüttes a családi koncertek kategóriában nyerte el a szakmai zsűri tetszését.

A trió az utóbbi három évben számos sikeres koncertet adott az országban, fő célkitűzésükként az ütőhangszerek széles körben történő prezentálását, az ütőhangszeres muzsika népszerűsítését tartják.

A koncert és színház határmezsgyéjén alkotó trió előadásain szinte „eltűnik” a színpad: könnyed, kreatív, interaktív és ismeretterjesztő műsoruk folyamatosan képes fenntartani a hallgatóság figyelmét. Olyan ritka ütőhangszereket szólaltatnak meg, melyekkel nem csak a laikus, de a művészi élet szereplői is csupán ritkán találkozhatnak. Repertoárjuk épp olyan széleskörű, mint hangszerparkjuk: az európai-, latin-, afrikai zene hangszer-különlegességei a színpadi látvánnyal és humorral egybeforrva egy igazán különleges élményt ad a publikum számára.

Az együttes tagjai (Góth Tamás, Őri Eszter, Plecskó László) zenepedagógiai végzettséggel is rendelkeznek, így képesek együtt érezni a koncertlátogatókkal, és kiválóan teremtik meg az előadás ívét, struktúráját.

A Magyar Zene Háza által kiírt közönségszavazáson most a pécsiek is segíthetik szavazatukkal az ütőegyüttest. Az eredményhirdetésre a november 10-11-i fesztiválon kerül sor.

Szavazni ITT lehet.

(Fotó: Domján Endre)