Címlap Közlekedés Ismét razziáz...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismét nagyszabású ellenőrzést tartanak az utakon a rendőrök; november 6. és 12. között kiemelt figyelmet fordítanak a járművek szabályosságára, a megfelelően rögzített rakományra, tengelyterhelésre vagy buszok esetében a biztonsági felszerelésekre.

Legutóbb hasonló akció október 9. és október 15. között volt, amikor az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) „Focus on the road” elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést.

Akkor a menet közbeni rádiótelefon-használatot ellenőrizték, de nagy hangsúlyt kapott a személy- és vagyonbiztonságot a figyelem elvonásával veszélyeztető egyéb cselekmények, mint például a jármű vezetőjének menet közben bármilyen elektronikai eszköz működtetésének, ilyen eszközön képi vagy szöveges adatok megtekintésének felderítése is.

Decemberben lesz még egy ilyen, egy hetes akció, akkor a sebességtúllépésre és az ittas vezetőkre „utazik” majd a rendőrség.