A kozármislenyiek nem csak a bajnokságban, hanem a Magyar Kupában is maradandót alkotnak (Fotó: HR-Rent Kozármisleny)
Címlap Sport Ez nem semmi:...
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A MOL Magyar Kupa negyedik fordulóját is sikerrel vette két baranyai labdarúgócsapat, a HR-Rent Kozármisleny és a Szentlőrinc, így mindkettő bekerült a legjobb tizenhat közé. Bízunk benne, hogy a következő körben nagynevű élvonalbeli együttesek jönnek a megyébe!

Egyvalami biztos, a Kozármisleny hazai meccsein nem lehet unatkozni. Az sem mellékes, hogy jobbára jókedvűen távoznak a szurkolók, hiszen többnyire győz Aczél Zoltán csapata. Így történt ez a mai Magyar Kupa-mérkőzésen is, amelyen az NB II.-es bajnoki tabella negyedik és hatodik helyezettje találkozott egymással, vagyis két hasonló erőt képviselő együttes csapott össze.

Az első félidő a házigazdák szájíze szerint alakult, elvégre Tóth Zoltán révén vezetést szereztek. A szünet után aztán, főleg a második félidő második felében igazán izgalmas és eseménydús meccset látott a publikum, hol itt, hol ott estek a gólok. A vendégek Pekár László révén a 72. percben egyenlítettek, de a nagy örömködés közepette hamar kaptak kettőt – Horváth Péter duplázott két minutum alatt! A barcikaiak nem sokkal később felzárkóztak mínusz egyre, de Turi Tamás is betalált, aki ezzel lezárta a mérkőzést (4-2).

A szentlőrinci sporttelepen két NB III.-as csapat találkozott, így várható volt, hogy nehéz meccsük lesz a házigazdáknak. Nem is volt könnyű, ám meghatározta a mérkőzést, hogy a 43. percben az egyedül kapu felé száguldó Rétyi Róbertet buktatta a Kelen SC kapusa, Czerula Dávid, amiért piros lapot kapott. Az emberelőnyt pedig a második félidőben kihasználták a lőrinciek, akik az 55. percben Novák Zsombor révén szereztek vezetést, a hajrában pedig fölényessé tették győzelmüket, hiszen betalált még Múcska Viktor és Keresztes Bence is (3-0).

Mindez azt jelenti, hogy a MOL Magyar Kupában a legjobb tizenhat között ott van két baranyai csapat is – ez nem kis fegyvertény, főleg úgy, hogy ugyebár egyik sem NB I.-es! A negyedik fordulóban továbbjutott az élvonalbeliek közül a Debrecen, a Kisvárda, az MTK, a DVTK, a ZTE és a Kecskemét, a Ferencváros, a Puskás Akadémia és a Paks pedig holnap lép pályára. Egyre nagyobb az esély tehát arra, hogy a következő körben egy nagynevű elsőosztályú együttessel találkozzon a HR-Rent Kozármisleny és a Szentlőrinc – a sorsolásra holnap este élőben kerül sor az M4 Sporton!

Eredmények: HR-Rent Kozármisleny–Kazincbarcika 4-2 (gólszerzők: Tóth Z. 26. perc, Horváth P. 73. és 75. perc, Turi 83. perc, ill. Pekár 72. perc – 11-esből, Kártik 79. perc), Szentlőrinc–Kelen SC 3-0 (gólszerzők: Novák 55. perc, Múcska 83. perc, Keresztes 90. perc).