Címlap Közélet Hiper-szuper,...

Hiper-szuper, többkorosztályos játszóparkot vehettek birtokba a kertvárosiak!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Június 24-én vehették birtokba kicsik és nagyok egyaránt Pécs legújabb játszóterét Kertvárosban. A szerdai avatón Péterffy Attila polgármester és Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is köszöntötte a lakókat.

A hiánypótló kertvárosi játszóteret az előző városvezetés által elnyert, bruttó 100 millió forint támogatásnak köszönhetően valósulhatott meg. A közbeszerzési eljárás lezárásakor az önkormányzat további 29 millió forintos forrást biztosított a fejlesztéshez, melynek köszönhetően 2020 januárjában meg is kezdődhettek a munkálatok. A műszaki átadás-átvételi eljárás pedig június 24-én be is fejeződött.

Csúcs Zoltán a szerdai eseményen elmondta, hogy a létesítményen belül 19 darab, uniós szabványoknak megfelelő játék található. Többek között játszóvárak, rugós játékok, kötélpálya, lengőhinta, akadálymentes hinta, mini mászóka várja a kicsiket, a szülők kényelmét pedig 16 pad és 11 napvitorla szolgálja. A felnőtteket megszólító fitneszparkban klasszikus szabadtéri fitneszelemek találhatóak, a „street workout” pálya pedig saját-testsúlyos edzést biztosít a sportolni vágyóknak.