Címlap Közélet Péterffy Atti...

Péterffy Attila úgy csinált, mintha lenne véleménye a Pécs Pride-ról!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Némileg talán váratlanul közösségi oldalán posztolta véleményét Péterffy Attila polgármester a Pécs Pride kapcsán. Amiből csak a véleménye nem derült ki a Pécs Pride-ról, illetve azokról a kérdésekről, amelyekről hetek óta faggatjuk, és amelyekre egyébként a pécsiek már válaszoltak.

A városvezető szerint ez egy megosztó téma és egy megosztó rendezvény. A világ folyamatosan változik, és az a jó, ha a különféle ügyekről, nézetekről lehetőségünk van békés párbeszédet folytatni annak érdekében, hogy az ismeretek szélesítésével megújuljon és több lehessen egy társadalom, egy város.

Én egy olyan várost szeretnék vezetni, olyan országban szeretnék élni, ahol a nyugalom, az egység és a békés párbeszéd határozza meg mindennapjainkat. Sajnos, még nem ilyen világban élünk, de ezért dolgozunk, én is azért dolgozok, hogy minél közelebb kerüljünk ehhez

– írta, hozzátéve:

Mindeközben: nem szeretem a tüntetéseket!

Ma van egy rendezvény, ami sokak számára fontos, míg másokban ellenérzést kelt. Sokat kell majd még erről a témáról beszélnie a társadalomnak, hogy rendesen feldolgozzuk, és büszke vagyok arra, hogy ennek a beszélgetésnek egyik állomása Pécs – tette hozzá.