Karácsony Gergely megtette a nagy bejelentését

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Karácsony Gergely bejelentette, hogy elindul az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelölti előválasztásán.

Immár tényleg hivatalos

Az elmúlt bő tíz évet igyekezett Magyarország szolgálatába állítani, az elmúlt időszakban pedig azon kellett gondolkodnia, hogyan tud-e még többet adni ebben a szolgálatban – mondta a bejelentés felvezetésében Karácsony. „Egy életünk van, és egy hazánk” – tette hozzá a főpolgármester, aki az ország újraegyesítését tűzte ki céljául.

Elmondása szerint sokat töprengett a döntésen, és végül a családja féltő támogatása mellett azért vág bele a miniszterelnök-jelöltségbe, mert úgy érzi, hogy Magyarország nagy bajban van. Szerinte „sok baj közül talán az a legnagyobb, Magyarországot egyre kevésbé érezzük a közös hazánknak, hogy Magyarország egy és oszthatatlan; egyre inkább azt érezzük, hogy a hazánk végletekig megosztott”.

Karácsony arról is beszélt, hogy az örökkön küzdő magyarokért akar dolgozni. „Nem az 1 százalékos kiváltságosokért, hanem a különböző módokon élő, különböző pártokkal szimpatizáló, egyik napról a másikra élő 99 százalékért” akar küzdeni.

Új mozgalmat alapított

Karácsony Gergely ma délután bejelentette, hogy új mozgalmat indít 99 Mozgalom néven, amelynek hivatalos célja az országegyesítés és „a kiváltságos kevesek egy százalékának trónfosztása”.

Új, pártokon átívelő, országos mozgalom indítását jelentette be Karácsony Gergely, aki szombat délelőtt óta már hivatalosan is az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. A bemutatkozó szöveg a nemzetegyesítést, kiegyezést hangsúlyozza némi elit- és/vagy oligarchaellenes éllel.

Magyarország következő fejezete minden magyar története lesz. A mai kiváltságosok köré berendezett ország helyett mindenkinek esélyt, mindenkinek jövőt, boldog életet kínáló hazát teremtünk. Itt az ideje, hogy új politikát építsünk, ami az ország 99%-nak érdekeit képviseli a leggazdagabbak 1%-a helyett

– olvasható a mozgalom honlapján.

Előző sztori

A sport-, kaland- és az angol táborok a legkelendőbbek idén, van 300 ezer forintos tábor is!

Következő sztori

Rengeteg gyalogost büntettek meg a rendőrök!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1