Címlap Közélet Kijárási tila...

Kijárási tilalom lehet Komlón?

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Komlón elkészült az energiaválságra vonatkozó intézkedéscsomag. Az önkormányzat előrejelzése alapján minimum 25 százalékos áram- és fűtésienergia-megtakarításra van szüksége a városnak. A település a közvilágítás korlátozását is tervezi, aminek a polgármester szerint kijárási tilalommal kellene párosulnia.

Legalább 25 százalékos energiamegtakarításra van szüksége a fűtést és az áramot illetően a komlói önkormányzatnak. A település képviselő-testülete nemrég készítette el az energiaválságra vonatkozó intézkedéscsomagot, ugyanis segítség nélkül a város nem tudja kezelni az energiaválságból adódó költségeket, kormányzati támogatást pedig csak akkor kaphatnak, ha helyben is tesznek a megtakarításért.

Korlátozzák a fűtést az óvodában, bezár a színház

Polics József, Komló polgármestere elmondta, a fűtésre irányuló korlátozások már életbe léptek. Ennek értelmében az óvodában nyitvatartási időben maximum 20 fokot biztosítanak, más időszakokban pedig csupán 16 fokra állíthatók a hőközponti szabályzók. De április 30-ig zárva tart a város színháza is, és az önkormányzati hivatal működési rendjében is változások lépnek életbe.

Az egyik verzió szerint Komlón 22 és hajnali 4 óra között szünetelne a közvilágítás: Polics József javaslata szerint ez kijárási tilalommal párosulhatna, amire a Covid idején is volt már példa, ezúttal azonban a közbiztonság érdekében foganatosítanák. Ugyanakkor az intézkedés jogszabályi háttere jelenleg még nem egyértelmű, ezért folyamatosan zajlanak az egyeztetések. 

(via Index)