Címlap Baranya Kívül-belül m...

Kívül-belül megújult a kölkedi közösségi ház

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Befejeződött a kölkedi önkormányzat tulajdonában álló közösségi épület komplex energetikai korszerűsítése, fejlesztése. A 170 millió forintos projekt célja az általános iskola, óvoda, konyha, könyvtár és tornaterem funkciókat ellátó épület hőtechnikai adottságainak javítása volt, amely magában foglalta a külső határoló szerkezetek hőszigetelését, nyílászárók cseréjét, fűtésszabályozás modernizálását és a napelemes rendszer telepítését.

A fejlesztés során telepített napelemes rendszerrel csökken a fosszilis energiafelhasználás. Az épületről lekerültek az azbeszt tartalmú elemek, továbbá az akadálymentesítés révén az épület bizonyos részei akadálymentesen megközelíthetővé váltak.

– Minden olyan beruházással, amellyel közintézmények, óvodák, iskolák energetikai rendszerei újulnak meg a gyermekeink jövőjét építjük

– mondta dr. Őri László. A Baranya Megyei Önkormányzat elnöke a beruházás kapcsán hangsúlyozta, a megyei önkormányzat kiemelt célkitűzése, hogy intézményei a hatékony és költségtakarékos működés mellett csökkentsék a szén-dioxid-kibocsátást is, hiszen a klímavédelem nemcsak globális, hanem helyi szinten is egyre sürgetőbb probléma.