Címlap Baranya Komló örül: ú...

Komló örül: újjászületett a Petőfi tér és környéke!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Befejeződött az 579 milliós tér felújítása. A pénzt az Európai Unió és a magyar kormány biztosította.

Meghatározó eleme a tér felújításának a csapadékvíz hasznosítása, amely két földbe süllyesztett víztározó jóvoltából Komló egész növényállományának öntözését megoldhatja. A projekt részeként a szakmunkásképző intézet előtt jól megvilágított közösségi terek alakultak ki, valamint akadálymentes gyalogátkelőket építettek.

A megújulás részeként közel 200 új parkoló jött létre a Petőfi tér környezetében.

Polics József polgármester szerint a beruházás során fontos
szempont volt mind a gépjármű, mind a gyalogos közlekedés biztonságosabbá tétele. A tér kialakításánál arra törekedtek, hogy valamennyi generáció pihenőhelyet találjon benne magának.

Megújult a Móricz Zsigmond és a Mikszáth Kálmán utcák között zöldterület is, ami játszótér volt anno. Most egy modern, több korosztály számára alkalmas közpark jött létre.

A fejlesztés része volt a sport és szabadidős létesítmények energetikai fejlesztése és a kapcsolódó területek megújítása. Ennek részeként korszerűsödött a Móricz Zsigmond utcai teniszpálya épülete.

Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője arra emlékeztetett, hogy a komlói városvezetéssel vállvetve, a megyei önkormányzat szakmai támogatásával számos pályázatot sikerült elnyerni az utóbbi időszakban. Ezek közül a két legjelentősebb a Petőfi tér környékének megújítása, valamint az új vásárcsarnok megépítése volt.