Címlap Közélet Közös békeimá...

Közös békeimára hív szombaton a pécsi püspök!

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közös békeimádságra hívok mindenkit - vallási hovatartozásra való tekintet nélkül - a Pécsi Egyházmegye valamennyi templomába február 26-án 17 és 18 óra között - posztolta a Pécsi Egyházmegye közösségi oldalán Felföldi László megyés püspök.

Napjaink elszomorító híradásai egyre fokozódó háborús helyzetről és ártatlan életek kilátástalan helyzetbe kerüléséről számolnak be Ukrajnában és az egész világban, ezért közös imádságra hív mindenkit Felföldi László.

“Szeretettel hívom a paptestvéreket, diakónusokat, hitoktatókat, egyházi szolgálattevőket, a férfitalálkozók résztvevőit, közösségvezetőket, településvezetőket és minden jóakaratú embert, hogy aktívan vegyenek részt lakhelyükön békeimádság-szervezésében.

Kérem, hogy mindenki a saját településén a templomban vagy közösségi helyeken vezesse ezt a rendkívül fontos imádságot és hívja a családokat, felnőtteket, gyerekeket, hogy együtt imádkozzunk a helyi és a nemzetközi békéért.

Különösen is érint bennünket azon szomszédjaink üldözése, akik erőszaknak vannak kitéve és kénytelenek elhagyni otthonaikat. Több százezren kényszerülnek menekülni, akik mindenüket hátrahagyva a Gondviselésben bízva keresnek segítséget. Ezért sürgős kéréssel fordulok minden hívőhöz és jóakaratú emberhez, hogy imádkozzunk a nemzetek közti megbékélésért.

Közös békeimádságra hívok mindenkit – vallási hovatartozásra való tekintet nélkül – a Pécsi Egyházmegye valamennyi templomába

február 26-án 17 és 18 óra között. Kérjük az Irgalmas Istent, hogy a Béke Királynőjének közbenjárására adjon a világnak kiengesztelődést és békét” – olvasható a Pécsi Egyházmegye felhívásában.

Az imádságok ITT tölthetől le.