Címlap Közélet Közösség Ezt a cuki ny...

Ezt a cuki nyuszit egyszerűen kidobták, egy rendőrnő fogadta örökbe

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ő Géza. 5 éves lehet. Félénk. Szürke. Jóképű. És szerencsés. Géza egy mentett nyuszi. Nem ismerjük az előéletét, sem a gazdáját, aki magára hagyta, amikor megbetegedett írják a rendőrök, akik most nem a gyorshajtásra figyelmeztetnek.

Húsvét közeledtével sokan vesznek nyulat, majd nincs jövője az állatnak

Géza viszont szerencsés volt, mert állatmentők magukhoz vették, meggyógyították, majd egy rendőrnő meglátta, megszerette és örökbe fogadta. Azóta ő is kék családunkhoz tartozik és egy fotózás erejéig most még a csíkost is kipróbálhatta.

Géza és a gazdája

Géza mindenkit megmosolyogtat

De nem csak ezért, mutatták be a rendőrök. Szeretnék felhívni a figyelmet a húsvét utáni szomorú időszakra – írják.

Jaj, de nagyon cuki pofi

Még mindig sokan ajándékoznak élő állatot húsvétra

Aztán ahogy elmúlnak az ünnepek, sokszor a kezdeti lelkesedés és öröm is alábbhagy. Kiderül, hogy a nyusziknak is több törődésre van szükségük napi tíz perc simogatásnál. Gondoskodni kell róluk, tisztán tartani a helyüket, figyelni, hogy mindig legyen friss víz és széna előttük. Bár valamennyire taníthatóak, de alapvetően nem szófogadóak és nincs rajtuk kikapcsoló gomb. Így az sem kizárt, hogy éjszaka zajonganak – megdöbbentően nagy lármát tudnak csapni például a ketrecük rángatásával.

És még erre is kell készülni, ha nyuszit szeretnénk

A lakásban szabadon engedve kárt okozhatnak, megrágják a vezetékeket és a műbőr táskának vagy a gumipapucsnak sem biztos, hogy ellenállnak. Néha állatorvosi ellátásra szorulnak, de egyébként akár tíz évig is élhetnek. Tehát minden cukiságuk mellett, a tartásuk költséges és időigényes – írják a rendőrök.

Az ünnep után egyszerűen szabadon engedik a nyulakat

Szomorú, de néhány hét elteltével megszaporodik a szabadon kóborló, vagy akár ketrecével együtt az utcára kitett, sorsukra hagyott szőrmókok száma. A többségük pedig nem olyan szerencsés, mint Géza, hogy új családra találjon. Jobb esetben egy állatmenhelyen éldegél majd a többi hasonló sorsú kis társával, sajnos azonban sokan elpusztulnak.

Ezért Gézával együtt arra kérünk, ne vegyél élő nyuszit, csak akkor, ha a következő tíz húsvétot is vele akarod ünnepelni!