Címlap Baranya PÉLDAÉRTÉKŰ: ...

PÉLDAÉRTÉKŰ: elajándékozzák a Palatinus Grand Hotel 100 szobájának berendezését

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsett, de talán az országban is igen ritka, hogy egy szálloda komplett berendezését elajándékozzák. A pécsi Palatinus Grand Hotel üzemeltetése több mint 200 ágy, a hozzá tartozó szekrények, csillárok, valamint a fürdőszobai szaniterek felajánlása mellett döntött. A belvárosi hotel kipakolása a napokban kezdődött meg és két hétig tart.

100 fürdőszobát tudnak építeni ott, ahol eddig nem volt

– Megdöbbentünk, amikor megkerestek minket ezzel az ötlettel. Sok helyről kapunk élelmiszert, ruhát és bútort. De az, hogy ekkora mennyiségben egy szállodától érkezik a segítség, minket is meglepett – mondta Jónás Gergely. A Máltai Szeretetszolgálat regionális ügyvezetője elmondta: a 100 szoba bútorzata olyan helyre kerül majd, ahol minőségi váltást érnek el vele.

– Sok házban még fürdőszoba sincs. Itt hatalmas előrelépés lesz a szállodából kiszerelt fürdőkád, mosdó, csaptelep és wc csésze. De az ágyaknak is nagyon jó helye lesz – tette hozzá Jónás Gergely, aki hangsúlyozta: egyrészt a bentlakásos intézményekbe kerülnek a berendezések, másrészt pedig olyan hátrányos helyzetben élő családokhoz, akiket eddig is segített a Máltai Szeretetszolgálat.

Az eszközök kibontását és elszállítását a Szeretetszolgálat dolgozói, önkéntesei végzik január folyamán

Példaértékű ez az adomány, ami helyben jelent segítséget

– Szállodánkban hosszú évtizedeken keresztül számos vendég kényelméről gondoskodtunk. Az épület azonban hamarosan minden elemében megújul. A felújítás után pedig számos bútort, berendezési tárgyat nem tudunk tovább használni. Cégünk határozott szándéka volt, hogy ezeket az eszközöket nem értékesítjük, hanem rászoruló embertársainkhoz juttatjuk el, hogy ne csak a szálloda, hanem a legrászorultabbak mindennapjai is komfortosabbá válhassanak – mondta Bojcsev András. A szállodát üzemeltető Hotelker Kft. ügyvezetője hozzátette: hűtőszekrény, ülőbútor, de még a műanyag ablakoknak is meglesz a gazdája.

Bojcsev András (b) a Hotelker Kft. ügyvezetője és Jónás Gergely (j) a Szeretetszolgálat regionális ügyvezetője

A Szeretetszolgálat még várja azok jelentkezését e-mailen és telefonon ( 06-72/336-558 ), akiknek ezen tárgyak segítséget jelenthetnek a mindennapokban. Bővebben ITT!

Fürdőszoba szétszerelés előtt – hamarosan új gazdája lesz
A hatalmas mennyiségű adomány arra vár, hogy elszállítsák