Címlap Közélet Közösség Szép teljesít...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kecskeméten rendezték meg hétvégén a „Rollover” névre keresztelt lépcsőfutó bajnokságot, amelyen a 40 év feletti kategóriában első helyen végzett Léber Zoltán tűzoltó főhadnagy, komlói szolgálatparancsnok.

A Magyar Tűzoltó Sportegyesület által szervezett versenyen az ország hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói tehették próbára fizikai állóképességüket és szakmai tudásukat.

A rendkívül összetett megmérettetésen a tűzoltóknak légzőkészülék használata mellett, teljes védőruházatban kellett részt venniük. A kilenc emeletnyi útvonalat különféle feladatok – tömlők kapcsolása, emelőpárna szerelése, sérült mentése, stb. – teljesítésével kellett megtenniük.

A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint 3:11,56-os idejével Léber Zoltán tűzoltó főhadnagy a dobogó legfelső fokára állhatott fel kategóriájában, míg összesítésben – hetvenkét versenyzőből – az előkelő nyolcadik helyezést érte el.