Címlap Közélet Miniszteri bi...

Miniszteri biztos lett Hoppál Péter!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Február 1-től hivatalosan is a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszteri biztosa lett Hoppál Péter korábbi kultúráért felelős államtitkár. Kinevezése a Hivatalos Értesítőben és a Magyar Közlönyben is megjelent.


A kép nagyítható!

A dokumentum szerint Hoppál Péter „egyes, a Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter által meghatározott, kiemelt jelentőségű kulturális célokhoz kapcsolódó feladatokat” fog ellátni.

A pécsi politikus bejegyzése szerint átadta a kultúráért felelős államtitkári pozíciót Závogyán Magdolnának.


Fotó: Hoppál Péter közösségi oldala

Hoppál négy évig szolgált korábban kulturális államtitkárként az Emberi Erőforrások Minisztériumában (és akkor is már Závogyán volt a helyettese), majd négy évig miniszteri biztosként dolgozott a kulturális alapellátásért ugyanott.

Most 8 hónap alatt az új, Kulturális és Innovációs Minisztériumban üzemeltem be három új helyettes államtitkárral a Kultúráért Felelős Államtitkárságot. Feladat teljesítve. Kiváló teljesítményű, új, erős csapatot építettünk fel a kultúra hatékony állami szolgálatára. Ugyanitt folytatom a kiemelt kulturális programokat (mindenekelőtt a magyar-török kulturális évadot) koordináló miniszteri-, majd kormánybiztosként

– fogalmazott közösségi oldalán a pécsi politikus.Szerdán délelőtt pedig újabb poszttal jelentkezett Hoppál Péter, ezzel itt: