Címlap Közélet Már várják a ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lassan már megszökött ünnepi pillanat Pécsen, amikor a család az adventi időszakban a Széchenyi téren saját gyermekének rajzát látja a város emblematikus épületére vetítve. Azért, hogy minél többen lehessenek részesei ennek a csodának, a ZSÖK idén is meghirdeti az Adventi Fényfestő Gyerekrajzpályázatot. A nevezés október 16-án indul.

Immár hetedik alkalommal várják a szervezők a gyerekek rajzait, amit aztán digitalizálva, fényfestett alkotásként a Dzsámira vetítenek, hogy szépséggel és örömmel töltsék meg az adventi időszakot.

Három korosztályban lehet pályázni:

  • ovis (4-6 éves),
  • alsós (7-10 éves) és
  • felsős (11-14 éves) gyerekek nevezhetnek.

A pályázat október 16-tól november 19-ig tart. A gyerekek a rajzok elkészítéséhez a Dzsámi déli homlokzatának mintasablonját használhatják, ami letölthető ERRŐL A LINKRŐL.

A zsűrinél előnyt élveznek azok a képek, amelyek minél pontosabban követik az épület formavilágát, fontos továbbá a részletgazdagság, a színesség, valamint a karácsonyi ünnepi hangulat megragadása.

A döntőbe jutott alkotások (korcsoportonként 40-40-40 db) advent első, második és harmadik hétvégéjén lesznek láthatók a Dzsámin 16.30-19.00 óra között. Ugyanakkor, hogy senki se legyen csalódott, a szervezők minden – a versenykövetelménynek megfelelő – alkotást levetítenek december 22-én 16.30-19.00 között.

A közönségszavazás EZEN AZ OLDALON a zajlik december 8-18. között. Minden korosztályban 3 szakmai és 1 közönségdíjat osztanak ki, a nyertesek értékes jutalomban részesülnek. Az online közvetített eredményhirdetés december 21-én 17.00-kor lesz.

A pályázatok leadása:
• elektronikusan szkennelve: [email protected] e-mail-címre
• személyesen: Zsolnay Kulturális Negyed, Zsolnay Infopont&Shop
• postán: ajánlott küldeményként postázva: ZSÖK – Adventi Fényfestő Gyerekrajzpályázat, Pécs, 7603 Pf. 27. címre.