Címlap Baleset Két lakástüze...
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság összesítése szerint az elmúlt hétvégén hét tűzesetnél és tíz műszaki mentésnél kellett beavatkozniuk a baranyai tűzoltóegységeknek.

Elektromos zárlat okozott tüzet szombat délután Pécsen, a Pollack Mihály utcában. A társasházi lakás fürdőszobájában keletkezett tűz, aminek következtében a bojlert tápláló vízvezeték átégett, a kiáramló víz pedig eloltotta a lángokat. A tűzben a fürdőszobai bojler és az elektromos vezetékek károsodtak, a sérült vezeték miatt a víz elárasztotta a lakást, illetve a falak kormozódtak. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Szintén elektromos zárlat okozhatott tüzet vasárnap este Komlón is, egy Tél utcai ikerház padlásterében. Miután a lakók észlelték a tüzet, áramtalanították az épületet, elzárták a gázt, majd elhagyták az ingatlant. A csaknem öt négyzetméteren égő tetőszerkezetet a komlói és sásdi hivatásos tűzoltók eloltották, majd hőkamera segítségével átvizsgálták az épületet. A tűz másra nem terjedt át, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Személyi sérülés nem történt.

Halálos baleset is történt

Több baleset is történt az elmúlt napokban Baranyában, ezek közül sajnos említésre méltó, hogy egy ember életét veszítette, amikor három autó, egy kisteherautó és egy motoros ütközött össze szombat délután az 58-as úton, Szalánta közelében. A tűzoltók az egyik személyautóból egy embert feszítővágó segítségével kiszabadítottak, majd átadták őt a mentőszolgálat munkatársainak. A balesetben összesen tizenegy ember volt érintett, közülük egy ember életét vesztette, ketten súlyos, egy ember pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

Fotó: Baranya Vármegye Balesetek – Bamosz Kft.

Furcsa balesetet szenvedett egy kocsi Somogyhárságyon, amikor lesodródott az úttestről, majd a tetején állt meg egy buszmegállóban vasárnap délután. A gépjárműben ketten utaztak, a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyták az autót. Egyikőjük könnyű sérüléseket szenvedett a balesetben.

(Kiemelt kép: BVKVI)