Címlap Közélet Máris megjele...

Máris megjelentek a TEK-esek Pécsett!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

TEK-esek igazoltatnak a városban mindenkit, aki kint van a kijárási tilalom ellenére. 

Ahogy azt a Pécs Aktuál megírta, a katonaság is részt vesz a kijárási tilalom betartatásában – közölte az operatív törzs ülése és a kormányülés között készült Facebook-videójában Orbán Viktor kormányfő szerda reggel – és máris megjelentek Pécsett is.

A Széchenyi téren a dzsámi mögött parkolt le egy két fős egység, ott állították meg a járókelőket este 20 óra után. (A Terrorelhárítási Központ szállítójával – tehát vélhetően ezek TEK-es egységek).

Udvariasak voltak mindenkivel, igazoltatták az embereket és kérték a kint tartózkodásra jogosító igazolást. Akinek nem volt, azt figyelmeztették, hogy kijárási tilalom van, és azonnal hazaküldték.

Az új szabályok szerint – legalább 30 napig – kijárási tilalom van 20 óra és reggel 5 között. Csak azok lehetnek az utcán ebben az időben akik munkába mennek, onnan jönnek éppen, vagy dolgoznak. Kivételt jelenthet a rendkívüli helyzet, de ezt igazolni kell.

A város egyébként teljesen kihalt. Se emberek, se forgalom.

Íme Pécs nem sokkal 20 óra után: