Címlap Koronavírus Orbán a TV2-b...

Orbán a TV2-ben: 99%, hogy bírni fogja a nyomást a magyar egészségügy

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két hét múlva derül ki, szabad lesz-e a karácsony - mondta a miniszterelnök a Tényekben. A műsorban beszélt a védekezéssel kapcsolatos döntésekről, amelyeket az egészségügy védelmében kellett meghozni. Szerinte a mostani szigorítással, az új szabályokkal már "99 százalékig biztos abban, hogy bírni fogja a nyomást" az egészségügy.

Az ellátórendszer „hősies állapotban van”, a dolgozók emberfeletti munkát végeznek. Ezek az intézkedésekkel a munkájukat könnyítjük – magyarázta a miniszterelnök. Orbán Viktor úgy látja, így állni fogják a sarat.

Hamarosan érkezik a vakcina, de arra még várni kell kicsit – mondta. Addig is elegendő gyógyszer áll rendelkezésre, és folyamatosan érkezik is még.

Az emberek dolgozni szeretnének, hogy ne álljon le a gazdaság, ezért nem zártuk be a bölcsődéket, óvodákat és az általános iskolákat, hiszen ezekkel a gyerekekkel a szülőnek otthon kell maradnia, tehát nem tudnának dolgozni

– magyarázta Orbán Viktor, aki szerint ez csak bajt okona, és az emberek nem ezt akarják.

Több olyan vakcina is van, amely a négy előírt lépésből hármat már teljesíteni tudott.

December végén és januárban még csak kisebb mennyiségű oltóanyag áll majd rendelkezésre. A megfelelő számú oltásra április-májusig kell várni – ismételte meg a miniszterelnök.

Két hét múlva derül ki, szabad lesz-e a karácsony

Orbán Viktor reméli, hogy a karácsonyi ünnepeket már szabadabban élvezheti Magyarország néhány európai országgal együtt, de ez csak két hét múlva fog kiderülni. Így akkor derülhet ki az is, hogy karácsonyozhatnak-e együtt a tíz főnél nagyobb családok.