Címlap Közélet Még négyszáza...

Még négyszázan sem szavaztak, a parkolási rendelet módosításáról lesz közmeghallgatás Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Véget ért a város megújuló honlapján indított szavazás. A pécsiek döntése alapján az október 12-i közmeghallgatás központi témája a parkolási rendelet módosítása lesz – közölte az önkormányzat.

Szeptember 21-én indult a szavazás a megújult pecs.hu oldalon arról, hogy az önkormányzat idei közmeghallgatásán melyik legyen a kiemelt témakör. A városvezetés kezdeményezésére ezúttal a pécsiek dönthettek arról, hogy három téma közül melyik kerüljön biztosan a közmeghallgatás napirendjére.

A szeptember 30-ig tartó voksoláson minden pécsi egy szavazatot adhatott le. A határidőig összesen 380 szavazat érkezett be. A belvárosi kerékpáros közlekedési rend 89 szavazatot kapott, a lakásgazdálkodási koncepcióra 113-an szavaztak, míg a parkolási rendelet módosítására 178 szavazat érkezett.

A pécsiek tehát döntöttek: az idei közmeghallgatáson kiemelt téma a parkolási rendelet módosítása lesz. Az önkormányzat október 12-én tartja a közmeghallgatást.