Megemelt képviselői fizetések Pécsen: az ellenzék jótékony célra ajánlja fel a pénzt!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerintük pandémia idején nem a fizetésemelés a legfontosabb.

A napokban újra, immár 2019 ősze óta harmadszor emelte meg a saját fizetését a városvezető koalíció Pécsen! Négy százalékos emelésről döntöttek a városvezető koalíció képviselői; nem hiába: jól megy a gazdaságnak, ennyivel nőtt a minimálbér is. Utóbbihoz kötötték ugyanis – igen okosan – a saját díjazásuk mértékének növekedését is.

A döntés ellen tiltakozott az ellenzék, mert szerintük pandémia idején nem a fizetésemelés a legfontosabb, és visszásnak találják, hogy miközben a városvezetés pénzt követel a kormánytól, a saját díjazásuk nem probléma.

Az ügyben sajtótájékoztatót tartott az ÖPE–KDNP-frakció, ahol közölték, lemondanak a megemelt összegről, és azt jótékony célra ajánlják fel: a rászorulóknak.

Lapunk megkereste a Fidesz frakcióját is, akik közölték, ők nem akartak ebből sajtóhírt csinálni, de a frakció úgy döntött: ők is jótékony célra fordítják a plusz pénzt. Minden képviselő a saját körzetében élő legrászorultabb családokat segíti majd a pénzzel.

UPDATE: a pécsi bölcsődéknek, óvodáknak ajánlotta fel a pénzt a pécsi Fidesz

A pécsi Fidesz-frakció cikkünk után kiadott egy közleményt is. Ebben már részletesebben is írnak arról, mi lesz a felajánlott pénzzel.

A baloldali városvezetés idén is elfogadhatatlan elvonásokkal fenyegeti a pécsi bölcsődei és óvodai rendszert, miközben döntésük alapján a képviselői tiszteletdíjak már harmadszor emelkedtek másfél év alatt.

A Fidesz Pécsi Képviselőcsoportjának tagjai tiltakoznak az ellen a kettős mérce ellen, amit a szivárványkoalíció tagjainak döntése értelmében kénytelenek elszenvedni a pécsi bölcsődék és óvodák, végső soron pedig a gyermekeket nevelő pécsi családok.

Míg a baloldali hatalomgyakorlók rendre saját maguknak és klientúrájuknak kedveznek, addig számunkra a gyermek az első, ezért a Fidesz-frakció tagjai felajánlják az idei évre eső tiszteletdíj-növekményük teljes összegét a pécsi bölcsődék és óvodák részére alapvető felszerelések, eszközök juttatása formájában.

Hirdetés
Előző sztori

Internetes csalót fogtak a pécsi rendőrök

Következő sztori

Megtörtént: kilépett a Fidesz a néppárti frakcióból

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1