Címlap Közélet Nem kellett a...

Nem kellett az ötöslottó nyertesének a 1,5 milliárd: nem vette fel!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Utoljára július 29-én volt telitalálat az Ötöslottón, ennek köszönhetően a szombat esti sorsoláson már 3,1 milliárd forint lesz a várható főnyeremény.

Bizonyára sokak számára egy álom válna valóra, ha az általuk megjátszott számokat húznák ki szombat este, hiszen egy ekkora összeggel már valóban megvalósítható az anyagi függetlenség. Ennek fényében talán sokak számára érthetetlen lehet, hogy időről-időre vannak nyertesek, akik végül nem veszik fel a több százmilliós, esetenként akár a milliárdos nyereményt – írja a Pénzcentrum.

A szabályok szerint 90 napon belül jelentkeznie kell a nyereményéért annak, akinek a számait kihúzzák valamely lottósorsoláson.

A szabály be nem tartása sajnálatos módon a nyeremény elvesztését vonja maga után – a győztesek által át nem vett pénzösszegek bekerülnek az át nem vett nyeremények közé. Az ezekből keletkező alapot jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordítja a Szerencsejáték Zrt., de az is bevett gyakorlat, hogy az egyes játékok nyereményalapjait egészítik ki ezekből az összegekből.