A korábbi kiváló holland játékos, Wesley Sneijder kezében volt a Hungary felirattal ellátott cédula (Fotó: AFP)
Címlap Sport Ez nem rossz:...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hamburgban megtartották a jövő évi, németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportjainak sorsolását. Miután a magyar válogatott is ott lesz a kontinenstornán, az egész ország izgatottan várta, hogy kik lesznek majd az ellenfeleink.

A Marci Rossi által vezetett magyar labdarúgó-válogatott megnyerte a csoportját a selejtezőben, a hamburgi sorsolást pedig a második kalapból várta. Az elsőben, vagyis a legerősebbek között a házigazda Németország mellett Portugália, Franciaország, Spanyolország, Belgium és Anglia várta az ellenfeleit.

Az Európa-bajnokságon az A csoportba a németek kerültek, és nagyon hamar kiderült, hogy mi is ebben a kvartettben fogunk küzdeni – vagyis rögtön megkaptuk a Nationalelfet! Nem sokkal később kiderült, hogy a skótokkal is találkozunk majd a csoportkör során, utolsó ellenfélként pedig Svájcot sorsolták ide.

Nézzük meg gyorsan, milyennek ítélhetjük a csoportunkat! Az biztos, hogy lehetett volna sokkal rosszabb is. A németek az utóbbi időben sebezhetőek, nincsenek világverő formában, más kérdés, hogy jövő nyárig sok víz lefolyik a Dunán, és ugye az sem mindegy, hogy hazai pályán játszanak. A harmadik kalapból érkezett Skóciát meg kell oldanunk az Eb-n, ha a fiúk tényleg kellemes meglepetést akarnak szerezni a szurkolóknak. Ott van még a negyedik kalapból kisorsolt Svájc, amely nagyon erős ellenfél, de kétségtelenül a verhető kategóriába tartozik.

Egyvalami biztos: nem tűnik lehetetlen küldetésnek a továbbjutás!

Az Eb csoportjai

A csoport: Németország (házigazda), Skócia, Magyarország, Svájc

B csoport: Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Albánia

C csoport: Szlovénia, Dánia, Szerbia, Anglia

D csoport: egy pótselejtezőről kijutó válogatott (A-ág), Hollandia, Ausztria, Franciaország

E csoport: Románia, Belgium, Szlovákia, egy pótselejtezőről kijutó válogatott

F csoport: Portugália, Törökország, Csehország, egy pótselejtezőről kijutó válogatott

A magyar csapat programja

2024. június 15.: Magyarország–Svájc (Köln)

2024. június 19.: Németország–Magyarország (Stuttgart)

2024. június 23.: Skócia–Magyarország (Stuttgart)