Zsinórban a harmadik meccsüket is behúzták a pécsi srácok, ami tényleg nem piskóta – nem csoda, hogy hatalmas volt az öröm! (Fotó: NKA Universitas Pécs)
Címlap Sport Gyenge kezdés...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elképesztően izgalmas, nagy csatát nyert meg az NKA Universitas Pécs férfi kosárlabdacsapata az NB I. A csoportban: a házigazdák harminc percen át csak futottak az eredmény után, aztán utolérték és faképnél hagyták az ellenfelet. Zsinórban már harmadszor győztek a pécsiek, ami óriási fegyvertény!

Két győzelem, a Budapesti Honvéd ellen hazai pályán, majd a Szegeddel szemben idegenben aratott siker után nem lehetett más a pécsi csapat célja, mint saját otthonában, az NKA Arénában két vállra fektetni az egyébként verhetetlennek semmiképpen sem nevezhető Oroszlányt. Ehhez képest a kezdés olyan volt, mint maga a pokol: 0-9-nél már szólt az „ébresztő” a lelátóról, 0-11-nél pedig jött is Goran Tadic időkérése. Ezt követően legalább az első hazai pontok megszülettek Ibrahim Durmo révén, de igazából egészen a nagyszünetig semmi sem változott. Az NKA Universitas Pécs messze a tudása alatt teljesített, ami ilyen szinten, az élvonalban nem fér bele.

Persze mindenki tudta, hogy van másik arca is ennek a csapatnak. A kérdés csak az volt, meg tudja-e mutatni. Megtette! A második félidő 39-49-ről indult, s amikor Kovács Péter bevágott egy hármast, érezni lehetett, hogy ebből nem lesz pécsi fiaskó. A hazaiak sziszifuszi munkával, egyre keményebb védekezéssel, és persze egyre pontosabb dobásokkal először csak utolérték a vendégeket (30. perc: 68-68), majd az utolsó negyedben faképnél hagyták őket. A záró tíz perc már fantasztikus volt, Manjgaficék magabiztosan, önbizalomtól duzzadóan kosaraztak, amit a szurkolók nagyon élveztek, ekkor már kiváló hangulat uralkodott a csarnokban. A végén pedig jöhetett a vastaps, hiszen az NKA Universitas Pécs újabb meccset nyert meg az élvonalban (91-83), ezzel immár öt győzelemnél tart tíz forduló után, ami nem kis teljesítmény – ha így folytatják a fiúk, merészebb céljuk is lehet a bentmaradás kiharcolásánál, jelen pillanatban a playoff sem tűnik elérhetetlennek!

Goran Tadic: – Gratulálok a játékosaimnak, nagyon kemény, nehéz mérkőzést nyertünk meg! Az első negyedben túl idegesek, frusztráltak voltunk, ami meglátszott a teljesítményünkön. A folytatásban aztán megint sokat nyomott a latban, hogy jó a rotációnk, érdemes megjegyezni, hogy tíz játékosunk dobott pontot, és mindenki, mind a tizenkét kosarasunk kapott játékpercet. Amikor a szezon kezdeténél jártunk, olyan csapatról beszéltünk, amely a bentmaradásért küzd, amit azonban mostanában teljesítünk, az akár a playoffra is feljogosíthat minket!

NKA Universitas Pécs–MVM-OSE Lions 91-83 (18-25, 21-24, 29-19, 23-15)

Férfikosárlabda-NB I. A csoport, 10. forduló. Pécs, NKA Aréna, 700 néző. Vezette: Földházi Tamás, dr. Mészáros Balázs, Fodor Attila. NKA Universitas Pécs: Kerpel-Fronius, Scherer 4/3, Luzsajics 7/3, Durmo 18/3, Meleg 10. Csere: Nikolic 16/3, Manjgafic 19/6, Lados 2, Herger 4, Benke 5, Kovács P. 6/3, Fischer. Vezetőedző: Goran Tadic. MVM-OSE Lions: Riddley 19, Ruják, Balsay 9, Hollis-Jefferson 12/6, Polutak 22/3. Csere: Gholston 15/6, Gáspár M. 3, Szabadfi, Árva-File 3/3, Czermann, Kristyák. Vezetőedző: Simon Petrov.

A Mikulások is mindent megtettek, síppal, dobbal, mindennel buzdították a csapatot, a rénszarvasok addig a parkolóban pihentek (Fotó: NKA Universitas Pécs)