Változás: lehet ballagás és tanévzáró, de ottalvós kirándulás már nem!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőtől az általános iskolák felső tagozatos diákjai és a középiskolások is visszatérnek a jelenléti oktatáshoz - mondta Maruzsa Zoltán pénteken. Öt hetük lesz a vakációig.

Az a meggyőződésem, hogy a tanévből hátra lévő öt teljes hét hagyományos jelenléti oktatási környezetben nagyon fontos a tanév sikeres és eredményes lezárása érdekében

mondta.

Maruzsa hozzátette: van mit pótolni a tanulás, de különösen a nevelés, a közösségépítés, a felzárkóztatás és a tehetséggondozás területén.

Nem lehet ottalvós kirándulás!

A tanulmányi kirándulások június 15-éig csak osztályonként és egynapos vagy többször egynapos formában, ottalvás nélkül szervezhetők. „Ha egy osztály ilyen tanulmányi kirándulást tesz, abban nem látunk kockázatot, hiszen tanulói a többi napon is együtt vannak az iskolában” – közölte.

Nyári táborok még kérdésesek

A kormány később hoz döntéseket a tanévzárás utáni iskolai programokról, nyári táborokról.

Lehetnek ballagások és tanévzáró ünnepségek

Május 25. után pótolhatók az esetleges ballagási ünnepségek, megszervezhetők a tanévzáró ünnepségek. De erre is lesz majd betartandó szabály, amit kormányrendeletben rögzítenek.

Egyetem: rektor dönt a vizsgákról és az oktatásról

Hétfőtől új szabályozás lép életbe, a rektor dönt a vizsgák rendjéről és arról, hogyan folytatódjon a gyakorlati képzés, „természetesen a védelmi intézkedések szigorú betartása mellett”.

Még regisztrálhatnak a fiatalok az oltásra

Maruzsa Zoltán arra kérte a 16-18 év közöttieket, éljenek a védőoltás lehetőségével, péntek éjfélig regisztráljanak a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Szavai szerint az oltás a nyárra is hasznos lehet, az érintettek védettsége és szabadsága miatt is nagyon fontos.

Ne feledjétek: no vakcina, no parti

szólt a fiatalokhoz az államtitkár

Rendben zajlanak az érettségik

Rendben folynak az érettségi vizsgák az egész országban – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.

Maruzsa Zoltán emlékeztetett arra, hogy a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel a vizsgákat – néhány kivételtől eltekintve – írásban szervezik, május 3. és 25. között 1159 helyszínen várhatóan 112 000 diák ad számot tudásáról a „tavaly bevált egészségvédelmi óvintézkedések mellett”.

A nem teljes körű felmérés szerint a részvétel szinte százszázalékos a vizsgákon, pontos adatok akkor lesznek, ha az intézmények a javítást követően az adatbázisban rögzítik az eredményeket

– jelezte.

Kiemelte, hogy túl vannak „a legtöbb érettségizőt megmozgató vizsganapokon”. Pénteken német nyelvből középszinten több mint 12 ezren, emelt szinten több mint 3 ezren érettségizhetnek. Hozzátette: biztos abban, hogy miként tavaly, úgy az idén sem alakulnak ki fertőző gócok.

Előző sztori

A második legtöbb kompenzációs pénzt Pécs kapta a kormánytól az egész országban!

Következő sztori

Markánsan FELDICSÉRTE, már-már mentegeti Péterffy Attilát Hoppál Péter!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1