Címlap Gazdaság Markánsan FEL...

Markánsan FELDICSÉRTE, már-már mentegeti Péterffy Attilát Hoppál Péter!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon úgy néz ki, hogy Pécs 100%-os állami „kárpótlásának” ügye végre összekovácsolni látszik valamiféle egyezséget a kormányellenes polgármester és a város kormánypárti országgyűlési képviselője, Hoppál Péter között. Mindketten ugyanis kölcsönösen megdicsérték a másikat – persze a politika adta kereteken belül. Arról, hogy Péterffy Attila ezt hogyan tette meg, ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

Hoppál Péter is visszadicsérte, sőt már-már mentegette Péterffy Attilát – persze szintén a politika adta kereteken belül. Az országgyűlési képviselő ugyanis lapunknak adott interjú során – amit egy pénteki sajtóeseményén rögzítettünk –

markánsan különbséget tett a pécsi városvezetésre és holdudvarára, sajtóflottájára, tanácsadóira jellemző durva, egybites, hamis, „véresszájú” politikai odamondogatás és a pécsi polgármester személye között.

Vagyis Hoppál lényegében azt mondta, Péterffy nem olyan, mint „azok”; erről pedig személyesen is volt alkalma meggyőződni nem egyszer. Hozzátette viszont azt is, hogy egyelőre azt látja,

sajnos nem tudja visszafogni a polgármester „a városvezetés mögött álló éhes pénzszivattyúkat”; „politikai akarnokokat” és „budapesti megrendelőket”

Itt elsősorban az MSZP üzletembereire, háttérembereire, ügyvédeire és egyéb „szakértőire” utalt, akik csaknem minden fontos pozíciót elfoglaltak már Pécsett; és nagyívű terveik is vannak persze: éppen kinek, mi.

Érdemes meghallgatni ezt a pár másodperces nyilatkozatot Hoppál Pétertől, ezért megmutatjuk az interjú ezen részét. Gyorsabb is, mintha szó szerint leírnánk:Hogy ez a kölcsönös „köszönöm” és együttműködés rendszeres lesz-e, vagy csak egyszeri eset volt, az hamarosan úgyis kiderül.

Arról ebben a cikkünkben írtunk részletesen, hogyan sikerült elintézni azt, hogy Pécs a kiesett iparűzésiadó-bevételének 100%-át megkaphassa; „megelőzve” ezzel az összes többi ellenzéki várost is: