Címlap Gazdaság Hoppál: nem v...

Hoppál: nem volt könnyű, de sikerült!

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elértük Hoppál Pétert, aki délután jelentette be, hogy Pécs a kiesett iparűzési adójának 100%-t megkapja a kormánytól kompenzációként.

A pécsi fideszes országgyűlési képviselő azt mondta, az, hogy a pécsi vállalkozásoknál 2 milliárd forintot hagyott a kormány a járvány legnehezebb hónapjaiban – azzal, hogy nem kell befizetniük iparűzési adó formájában -, mindenképpen kellett ahhoz, hogy túléljék a válságot. Másrészről viszont megérti az önkormányzatot is, amelynek ez a pénz hiányzik a kasszájából. Ezért vette különösen komolyan, hogy segítsen közbenjárni Pécs érdekében, amire Péterffy Attila kellő sajtónyilvánosság mellett fel is kérte őt is és Mellár Tamást is.

– Személyes megbeszélések, tárgyalások sokasága volt ebben az ügyben Budapesten, de polgármester úrral is személyesen egyeztettem erről, ez utóbbi alapján tudtam képviselni a város igényeit a Pénzügyminisztériumban, az önkormányzatokat felügyelő Belügyminisztériumban és a Magyar Államkincstár vezetőinél. Balla György miniszteri biztos kollégám segítségét és megértését is köszönöm ebben az ügyben – magyarázta Hoppál Péter.

Azt mondta, nem volt könnyű elérni, hogy Pécs bekerüljön a 100%-osan támogatott önkormányzatok közé; hiszen a 2018–2019-es éveket igen jól zárta a város, de végül sikerült meggyőzni a döntéshozókat.

A pécsi önkormányzat, illetve Péterffy Attila polgármester egyelőre nem kommentálta a jó hírt. Amint megteszik, frissítünk!