Címlap Gazdaság A második leg...

A második legtöbb kompenzációs pénzt Pécs kapta a kormánytól az egész országban!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint azt a Pécs Aktuál elsőként megírta, 100%-ban kompenzálja a Pécs kiesett iparűzési adóját a kormány, Pécs több mint 2 milliárd forint kompenzációt kapott. Ezzel a második legtöbb „kárpótlásban” részesült önkormányzat lett a pécsi, megelőzve Szegedet.

A kormány hivatalos táblázatában látható, hogy melyik város, mennyi kompenzációt kapott egyébként:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Péterffy: Köszönöm a kormány pozitív döntését!

Bár a fenti hír már tegnap kiderült, és hivatalossá is vált, Pécs polgármesetere csak ma kommentálta közösségi oldalán. Péterffy megköszönte a kormány „pozitív döntését”, és azt írta: „

…Szeretném megköszönni mindazok munkáját is, akik elősegítették ezt a döntést. Így köszönöm a „nehézlovasság”, vagyis Dr. Hoppál Péter és Dr. Mellár Tamás országgyűlési képviselők közbenjárását, valamint Dr. Csizmadia Péter, a Fidesz városházi frakcióvezetőjének közreműködését is az eddigi kompenzációs tárgyalások során.”

Hoppál szerepe már kiderült, a fideszes politikus részletesen elmesélte, amikor sikerült vele beszélnünk:

Mellár Tamás esetében egyelőre nem tudjuk, miben és hogyan járult hozzá a kompenzációhoz. Annyit megtudtunk, hogy

Csizmadia Péter volt, amikor személyesen is elkísérte Péterffy Attilát

arra a miniszteri biztosi megbeszélésre márciusban, ahol először volt szó a konkrét kompenzációról: ott közösen érveltek Balla Györgynek, akit nem lehetett könnyű meggyőzni, volt ugyanis, amikor még ilyeneket nyilatkozott: