Nóra, Lili

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyitnak az iskolák pár napon belül

De marad a digitális oktatás június 15-ig -jelentette be az oktatási államtitkár néhány perce. Viszont június 2-től meg kell szervezni az iskolába járó gyerekek felügyeletét, mindenhol, nem csak a kijelölt intézményekben.

Hirdetés

Az óvodák és a bölcsődék a megyékben május 25-től, a fővárosban június 2-től visszatérnek a normális működési rendhez – jelentette be Maruzsa Zoltán. Az oktatási államtitkár közölte,

az intézményeknek külön igazolás nélkül is fogadniuk kell a gyerekeket, a nyár folyamán egy intézmény legfeljebb két hétre állhat le.

A tanév hossza nem változik és a tanév végéig, június 15-ig érvényben marad a digitális oktatás.

Fokozatosan nyitnak az óvodák, a tanév végéig marad a digitális munkarend.

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2020. május 20., szerda

Döntöttek viszont arról, hogy

június 2-től engedélyezik az iskolákban a pedagógusok és a tanulók oktatási célú találkozását,

kiscsoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítés tartását, amennyiben annak célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása.

Valamennyi iskolában meg kell szervezni az adott intézménybe járó gyerekek felügyeletét június 2-től. A gyerekeket külön igazolások és feltételek nélkül fogadniuk kell az iskoláknak. Június 26-ig kell megszervezni és fenntartani ezt a felügyeleti rendet –

közölte az államtitkár.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Egyetlen COVID-os beteg sincs már Pécsen kórházban

Következő sztori

Kezdjen megbarátkozni az "ellenőrzött turizmus" fogalmával!

Legutóbbiak innen: Közélet

bool(false)