Címlap Közélet Önálló köziga...

Önálló közigazgatási és területfejlesztési minisztérium állhat fel jövőre

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Navracsics Tibor vezetheti, Gulyás Gergelytől területet vonna el ezzel Orbán Viktor.

Megerősítette az ATV-nek Navracsics Tibor, hogy „tárgyalnak Orbán Viktor miniszterelnökkel a közigazgatási és területfejlesztési önálló tárcáról, január elsejétől lesz várhatóan miniszterként ez az új portfóliója”. Azt is elmondta a csatornának, hogy változatlan marad az EU-s forrásokkal kapcsolatos hatásköre is, vagyis továbbra is ő vezeti majd a tárgyalásokat a Magyarországnak járó, évek óta visszatartott forrásokról.

Budapest, 2023. május 17. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter nyilatkozik a sajtónak hivatalában az Európai Parlament költségvetési ellenõrzõ bizottságának delegációjával folytatott tárgyalását követõen 2023. május 17-én. MTI/Kovács Attila

A Magyar Hang írta meg elsőként, hogy kormányátalakítás várható, amelynek keretében Navracsics Tibor saját, a közigazgatásért felelős miniszteri tárcát kaphat. A cikk szerint ennek során a jelenleg a területfejlesztésért felelős Navracsics Tiborhoz kerülne a Miniszterelnökségről a közigazgatási portfólió és a Gulyás Gergely vezette tárca a jövőben politikai feladatokat látna el.

Navracsics Tibor – aki korábban uniós biztos volt – a 2010-ben megalakult Orbán-kormányban miniszterelnök-helyettesként és igazságügyminiszterként a közigazgatásért is felelt. Most területfejlesztési tárca nélküli miniszter és három államtitkárral, Latorcai Csaba miniszter-helyettessel, Ágostházy Szabolcs európai uniós fejlesztésekért, valamint Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkárral dolgozik.