A felnőtt országos bajnokság győztese női párosban a Finak Eszter (balra) és Juhász Janka kettős lett
Címlap Sport Pécsi siker a...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon szép eredménnyel zárta az országos felnőttbajnokságot a 19 éves pécsi teniszező, Finak Eszter, aki Juhász Jankával az oldalán első helyen végzett párosban. A folytatásban jöhetnek az egyéni sikerek: nemzetközi versenyeken is kipróbálja magát a Medikus SE játékosa.

Az országos felnőttbajnokságot kiváló körülmények között rendezték meg Budapesten, a Nemzeti Edzésközpontban. A női párosoknál a Finak Eszter, Juhász Janka által alkotott duó végzett az első helyen – két mérkőzés kellett a lányoknak a bajnoki címhez.

Első kiemeltként indultunk az országos bajnokságon, megmondom őszintén, számunkra már ez is meglepetés volt. Az első körben nehéz meccsünk volt, mert a százhalombattai csapattársaim ellen játszottunk, a második mérkőzésünkön azonban már felszabadultabban, veszítenivaló nélkül teniszeztünk, aminek meg is lett az eredménye, hiszen bajnokok lettünk

– mesélte a Pécs Aktuálnak a 19 éves pécsi játékos, Finak Eszter.

A Medikus SE teniszezőjének nem volt még bajnoki címe, korosztályos játékosként párosban volt már döntőben, egyéniben pedig harmadik helyen is végzett. A mostani siker természetesen adott erőt, önbizalmat a folytatásra, Eszternek vannak céljai a jövőt illetően.

Most kezdek nemzetközi versenyekre jelentkezni, kipróbálom magam, kíváncsi vagyok, mire leszek képes. Elsősorban egyesre szeretnék koncentrálni, de a páros sem idegen számomra. Hozzáteszem, jelenleg a Testnevelési Egyetemen végzem az edzői szakot, s bár eddig nem edzősködtem, és jelenleg főképp a versenyzés érdekel, a későbbiekben nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy játékosokkal foglalkozzam. De egyelőre ez a B-opció.

A párosban országos bajnok Finak Eszti edzője Pécsett a korábbi kiváló teniszező, Gyenis Máté – korábban pedig testvére, Gyenis Szilárd segítette a fejlődését. Most mindketten nagyon büszkék rá.

Az elmúlt időszakban nagyon sokat fejlődött, folyamatosan lépett előre, s bár a bajnoki címet nem vártuk el tőle, azért nem is lepett meg vele minket különösebben. Eszti nagyon szorgalmas versenyző, mindig szeret edzeni, betartja az utasításokat, úgyhogy kifejezetten jó vele dolgozni. Nagyon bízunk benne, hogy a folytatásban egyéniben is jönnek meg a sikerek!

– mondta Gyenis Máté, akivel a pécsi Elektromos SE salakos pályáin készülnek.

Nincs más hátra: várjuk a sikeres, eredményes folytatást, Eszter!