Címlap Koronavírus HÚSVÉT: ápril...

HÚSVÉT: április 8-ig meghosszabbították a korlátozásokat!

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar emberek életének, testi épségének és egészségének védelme érdekében április 8-ig meghosszabbították a korlátozásokat - jelentette be hétfőn Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese. Maradjunk szűk családi körben húsvétkor - hangsúlyozta Müller Cecília.

Április 8-ig biztosan marad:

  • a kijárási tilalom 20.00 és 05.00 óra között
  • a maszkviselés
  • az üzletekre, szabadidős létesítményekre, szórakozóhelyekre való védelmi intézkedések

Húsvétkor is szigorúan be kell tartani a koronavírus-járvány elleni védekezésért hozott szabályokat

– közölte Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa hétfőn a közrádióban.

Szlávik János kiemelte, hogy a védőoltás nem jelent teljes védettséget, csak a betegeség súlyos lefolyását előzi meg, ezért

akkor se szabad közösen ünnepelni húsvétkor, ha egyes rokonok be vannak oltva.

Néhány hét múlva, az átoltottság növekedésével már várhatóan fel lehet lélegezni, addig “mindenki tartson még ki egy kicsit”

– mondta.

Beszélt arról is: a járvány kezdetén úgy gondolták, hogy a kismamákra nem veszélyes a vírus, de mára már tudják, hogy az anyákra a várandósság alatt is veszélyes, hiszen sokan kerültek közülük kórházba, lélegeztetőgépre. A védőoltás ezért már Magyarországon is elérhető a kismamáknak, őket a Pfizer- és a Moderna-vakcinával oltják a várandósság második és harmadik harmadában – mondta Szlávik János.

Heroikus küzdelem megy a betegekért

Ez a vírus rendkívül agresszív – mondta Müller Cecília. Az országos tiszti főorvos hangsúlyozta: a fertőzést követően senki nem tudja megmondani, hogy kinél, hogyan zajlik le a betegség.

7263 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Elhunyt 189 beteg.