Címlap Közélet Orbán szerint...

Orbán szerint Magyarország kijavította a baloldali bűnöket

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban adott terjedelmesebb interjút, amelyben egyebek mellett kifejtette a „Magyarország előre megy, nem hátra” jelmondat jelentését.

Ez új kihívás. Megjelent egy új variáns, amely a szakemberek szerint szélsebesen terjed, de az erő, amivel ránk tör, gyengébb, mint a korábbiak… Minden hajnalban kapom a jelentéseket, a mait is láttam már, nő a fertőzöttek száma, de a lélegeztetőgépen és a kórházban levőké sokkal lassabban nő, mint korábban

– fogalmazott.

A teljes beszélgetést itt lehet meghallgatni:

Változnak a karanténszabályok

Meg kellett változtatni néhány szabályt – ezek február 15-én lépnek hatályba. Attól kezdve csak az a 18 éven felüli magyar minősül majd oltottnak, aki már megkapta a harmadik vakcinát is. Aki nincs beoltva, az nem minősül védettnek – mondta a kormányfő.

A karanténszabályokat is megváltoztatták. A karanténkötelezettség 7 napra csökkent 10-ről. De ha valaki 5 nap után negatív tesztet tud bemutatni, annak a 7 napot nem kell megvárni. Külön kiemelte az oltási akciónapok jelentőségét is, január csütörtöki és pénteki napjain 14-18, szombaton 10-18 óra közt lehet előzetes regisztráció nélkül oltakozni.

Magyarország előre megy…

Magyarázatot adott a kormány aktuális jelmondatára, amely szerint „Magyarország előre megy, nem hátra”.

„Az irodalomban is az a jó, ha mondunk valamit, az sokfajta gondolatot elindít. Ha megkérdeznénk húsz embert, mindenkinek jelentene valamit, egy kicsit mást is. Én azért szeretem ezt a mondatot, mert emlékeztet rá, hogy Magyarországot 2010 előtt csődbe vették, elvettek a tanároktól egyhavi bért, elvettek a nyugdíjasoktól egyhavi bért, gazdasági csökkenés volt, és itt ült a nyakunkon az IMF, a devizahiteleket pedig már föl sem említem. De

Magyarország 12 év alatt azokat a bűnöket kijavította, most adjuk vissza a tizenharmadik havi nyugdíjat, különböző csoportoknak a bérét meg is tudtuk tolni, gazdasági növekedés van, és lassan munkaerőhiány, nem munkanélküliség.

Ám most a baloldal itt van, és azt mondja, készen áll a kormányzásra, de 12 év kormányzását nem szabad kidobni az ablakon. Nem fognak minimálbért emelni, nem fogják emelni a nyugdíjakat – fejtegette.

Úgy látja, a baloldal 2010 után is vétett bűnöket, most azt mondja, a gazdaság rendbe rakja magát, támadja az élelmiszerárstopot, a benzinárplafont, de „nekünk tanulnunk kell abból, hogy mi történt 2010-ig” – tette hozzá.