Címlap Arc Márki-Zay Pét...

Márki-Zay Péter: Az idegeim rendben vannak, de rendkívül stresszes a feladat

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Van, akit 90 milliós, van, akit 900 milliós támogatással tud megvenni a Fidesz” – jelentette ki az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje, aki a Magyar Hangnak adott interjút, amit az index szemlézett. Márki-Zay Péter többek között elmondta, hogyan viseli „a baráti tüzet”, illetve tudomása van olyan ellenzéki politikusról is, akit a gyerekének a kábszeres ügyével fognak.

Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjének idegei rendben vannak, de ettől függetlenül fel tudja bosszantani magát az ostobaságon és az áruláson.

Arra a kérdésre, hogy megbánta-e a jelöltséget, azt válaszolta: nem, de nem tagadja, hogy rendkívül stresszes feladat ez.

A Fidesz mellett a baráti vagy szövetséges pártok részéről is kap támadásokat. „Ők sokszor elégedetlenek, félreértenek dolgokat, félremagyaráznak” – jegyezte meg Márki-Zay Péter. Nehéz kérdésnek tartja, hogy ők miért nyilvánosan kritizálják, szerinte szerencsésebb lenne, ha nem így tennék. A visszajelzésekből tud tanulni, de nem értik meg, hogy egy négy évvel ezelőtti nyilatkozatán holnap nem fog tudni változtatni.

Márki-Zay Péter szerint vannak ellenzékinek gondolt, de a Fidesz által kontrollált csatornák, politikusok, pártok, akiknek a kritikáját a Fidesz érdekében hangosítják föl.

Ott is vannak olyan emberek, akikre másként gondoltam eddig, aztán rájövök arra, hogy van, akit meg lehet venni. Pénzért sok mindenki eladó

– fogalmazott az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

A Magyar Hangnak azt mondta, az ellenzéki politikusok között van olyan, akit 90 milliós, van, akit 900 milliós támogatással tud megvenni a Fidesz.

Van, akinek az adóvégrehajtását vagy a gyermekének drogbotrányát teszik parkolópályára. Vagy éppenséggel egy olyan ügyben, amiben egy szintén a folyamatban részt vevő ember több évet ült, az illető ellen nem indul eljárás. Többéves börtönbüntetés fenyegetésével, avagy néhány százmillióval sok embert lehet befolyásolni.

– fejtette ki Márki-Zay Péter.

Azt nem merné és nem is akarja kijelenteni, hogy az általa korábban többször emlegetett „árulók” között van-e pártelnök is, nagyon reméli, hogy nincs. „Remélem, hogy a hat ellenzéki párt mindegyikének vezetője elkötelezett a közös kormányzás érdekében” – tette hozzá Márki-Zay Péter.

(via Magyar Hang)