Címlap Közélet Péterffy: kon...

Péterffy: konkrét lépések Pécsen a Koronavírus miatt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közleményben tudatta a város polgármestere, hogy megtették az első konkrét lépéseket a Koronavírus miatt, ugyanis veszélyes közelségbe jutott a kór a magyar határhoz. Mutatjuk a pécsi intézkedéseket, és a hivatalos magyar álláspontot is a vírussal kapcsolatban. Az ugyanis már a szomszédban van.

„Mivel a koronavírus Magyarország határainál is megjelent, Pécs önkormányzata megtette az első konkrét lépéseket a felkészülés érdekében – írta a polgármester.

Az első intézkedések között arról rendelkezett a városvezetés, hogy a városi cégek, intézmények megfeleljenek a higiéniai elvárásoknak. Ennek értelmében

az önkormányzat gazdálkodó szervezetei szerda délelőtt megkezdték azoknak a kézfertőtlenítőknek a beszerzését, amelyeket az oda látogató pécsi polgárok és az ott dolgozók használhatnak majd.

– Péntek reggelre megbeszélésre hívtam mindazon hatóságok és intézmények képviselőit, amelyeknek egy esetleges vírus megjelenésekor szerepe lehet: a baranyai megyei kormánymegbízottat, a megyei tisztifőorvost, a PTE, annak Klinikai Központja, a katasztrófavédelem és a rendőrség képviselőit várom az egyeztetésre – közölte Péterffy Attila.

A városvezetés a különböző szervek, hatóságok munkájának koordinációjában és a későbbiekben megvalósítandó intézkedések végrehajtásában is aktív részt vállal – a közlemény szerint.

Pécs önkormányzata minden rendelkezésére álló eszközt megragad a pécsiek folyamatos és pontos tájékoztatása érdekében ebben a témában is – ígérte a polgármester.

Ebben az alig 3 perces videóban mutatjuk, mi most a hivatalos álláspont Magyarországon a vírussal kapcsolatban:

A Királyi televízió pedig élőben közvetítette azt a szerdai rendkívüli sajtótájékoztatót, ahol a koronavírussal kapcsolatos aktuális helyzetről volt szó:

Itt pedig a kormányszóvivő jó tanácsai olvashatóak, és minden fontos tudnivaló: