Címlap Közélet Szülők és gye...

Szülők és gyerekek: Nem lesz őszi szünet, de a téli hosszabb lesz!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Meghosszabbítják a téli szünetet az iskolákban, ezzel együtt pedig igazgatási szünet is lesz a kormányzatban – jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

December 22-től január 8-ig fog tartani az iskolákban a téli szünet,

ezzel is jelentős energiát spórol meg az állam. Ezt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azzal egészítette ki: ez az intézkedés az őszi szünet rovására fog menni. Gulyás Gergely hozzátette: ugyanebben az időszakban igazgatási szünet is van a kormányzatban, vagyis mindenkinek ki kell venni a szabadságát ekkor. Mindkét intézkedés célja, hogy energiát spóroljon meg a kormány.

Arról is szó esett újságírói kérdésre, hogy a legutóbbi rendeletek értelmében

valóban 18 fokra lehet csak felfűteni az állami egyetemek előadótermeit.

Gulyás hozzátette ugyanakkor, hogy sem online oktatásban, sem pedig négynapos munkarendben nem gondolkodik a kormány, igyekeznek az élet mindennapos rendjét megtartani a spórolás mellett.

A miniszter arról is beszélt, hogy jövőre jelentős spórolásra és kormányzati segítségre lesz szüksége az önkormányzatoknak, így a nagyobb városok polgármestereivel le fognak ülni tárgyalni.

Az ügyben Balla György miniszteri biztos jár el, akivel tárgyalások útján az önkormányzatoknak el kell fogadnia egy racionalizáló programot.

A MINISZTER ITT KIEMELT HANGSÚLYT FEKTETETT A TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSOK HELYZETÉNEK KEZELÉSÉRE.

Újságírói kérdésre Gulyás azt is megerősítette: a sajtóban elterjedt hírekkel ellentétben nem lesz kifizetési stop a közszférában.