Címlap Közélet Több helyen i...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Karácsony közeledtével is sok egyesület és szervezet kezd cipősdoboz-ajándékozásra a rászoruló gyerekek számára. A Zsolnay Örökségkezelő két helyszínnel is csatlakozott az adománygyűjtéshez, míg a megyei önkormányzat a Megyeházán várja a felajánlásokat.

A ZSÖK gyűjtőpontjain cipősdobozba csomagolt új vagy megunt, de jó állapotú játékokat, könyveket várnak november 25. és december 18. között: az egyik helyszín az Ókeresztény Mauzóleum (csütörtök–vasárnap: 10.00–16.45), a másik a Művészetek és Irodalom Háza (hétfő–péntek: 9:00–17:00). A dobozba kerülhet továbbá írószer, higiéniai eszköz és édesség is.

A felajánlott adományok a Baptista Szeretetszolgálat együttműködésével jutnak el a hátrányos helyzetű gyerekekhez. Az adományokat cipősdobozban várják, aminek az alja és a teteje külön-külön színes csomagolópapírral van bevonva, zsineggel átkötve vagy ragasztószalaggal rögzítve. A leadóponton kapott kártyán szükséges jelezni, hogy milyen korú és milyen nemű gyermeknek szánják az ajándékot.

A Baranya Segít Program keretében idén is gyűjti a cipősdoboz adományokat a Baranya Megyei Önkormányzat. A tartós élelmiszerekből, játékokból, ruhákból és egyéb ajándékokból összeállított csomagokat az Ormánsági Fiatalokért Egyesületen keresztül hátrányos helyzetű ormánsági gyermekeknek juttatják el az ünnepek előtt. A felajánlásokat december 10-ig várják a Megyeházán.