Címlap Közélet Több mint egy...

Több mint egymilliárdból épít óvodát a pécsi egyházmegye

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mintegy 1,2 milliárd forintos beruházással épít óvodát a pécsi egyházmegye – de nem Baranyában, hanem a Tolna megyei Dombóváron.

A jelenleg is egyházmegyei fenntartásában működő Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda épületén és a környezetében jelentős felújításokat, bővítést kellene végezni azért, hogy a jelentkező gyermekeket megfelelően el tudják helyezni. Ehelyett az egyházmegyei óvodai fejlesztésre fordítható támogatási keretből új óvodát építenek a városban.

Ötcsoportos óvoda építését tervezik zöldmezős beruházással a 61-es úthoz közeli, városközponti területen, az épület mellett játszóteret, parkot, parkolókat hoznak létre.

A tervezési szerződést aláírták, a kivitelezés várhatóan ősszel kezdődik, a létesítmény pedig 2023 őszén készülhet el. Az intézmény mai, Petőfi utcai épületét visszaadják az önkormányzatnak.

A pécsi egyházmegye Tolna megyében Dombóváron, Pakson, Tamásiban és Szekszárdon tart fenn óvodát. Az Árpád-házi Szent Erzsébet Óvoda 2016-tól működik egyházi fenntartásban, az intézménybe száz gyermek jár.