Címlap Sport EZ IGEN! 550 ...

EZ IGEN! 550 km-t utaztak a pécsi picik, hogy nagyot focizzanak Gödöllőn!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha azt gondolnánk, hogy focizni csak a „nagyok” tudnak, gyorsan töröljük ki a felnőtt férfiak képét a fejünkből! Pécsett az ovisok és kisiskolások is igen komolyan gondolják a játékot. Olyannyira, hogy szombat hajnalban egészen Gödöllőig (oda-vissza 5 óra és 550 km – a szerk.) utaztak azért, hogy fűre léphessenek. A lelkesedés mellett az eredmény sem maradt el! Kapaszkodjunk meg, mert a PVSK kis labdarúgói legyőzték az MTK, a Komárom és a III. Kerület csapatát is!

6-7 évesekről beszélünk, akik csak most mennek iskolába!

Igen, már ebben a korban is komoly munka folyik a háttérben. Pécsett több olyan klub is van, ahova ovi és suli után rohannak a gyerekek csak azért, hogy rúgják a bőrt és megtanulják többek közt a Puskás-cselt.

Hétvégén a PVSK U7-es labdarúgói csillogtatták meg tehetségüket Gödöllőn,

ahol számos NB I.-es klub utánpótlásegyüttese képviseltette magát. A huszonnégy csapatos tornán három nyolcas csoportba kerültek az együttesek, ahol hét mérkőzést játszottak, majd a csoportkör után következett két újabb meccs.

Mit nekik 550 km? Ezek a srácok szombat hajnalban indultak, fociztak, majd haza is utaztak Pécsre – Emelem a kalapom!

Kilenc meccset játszottak, ez 90 perc menetelést jelent

Végül a kilenc összecsapásból hat győzelemmel és három vereséggel zárult a torna a pécsi fiúk számára.

Persze, ebben a korban a fejlődés a lényeg, az eredmény másodlagos.

Büszke vagyok a csapatomra, a legfontosabb, hogy a mérkőzésen visszaköszönnek az edzésen gyakoroltak, látom a folyamatos fejlődést. Két év alatt a csapat meghatározóvá nőtte ki magát a korosztályos mezőnyben, és országos szinten is felveszi a verseny bárkivel

mondta Schneider Bence, a csapat edzője

A tornán a csapat legjobb játékosának Varga Bencét választották, neki külön gratulálok – tette hozzá.

A focisták, akik egy meccs után csokit és hatalmas pacsit kapnak jutalmul. És imádják!

Csapat: Bagoly Bálint, Szilágyi Milán, Cseresnyés Olivér, Varga Bence, Szontág Ádám, Kovács Kende, Németh Kornél, Eke Mesach,

Edzők: Horváth Petra és Schneider Bence

Gratulálunk a legkisebbeknek, az edzőknek és a szülőknek!