Címlap Sport Iványi Dalma ...

Iványi Dalma visszatért! Kialakult a pécsi női kosárcsapat új szakmai stábja!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2022/2023-as szezonnak már új szakmai stábbal vág neki a legutóbbi idényt a bajnokságban és a Magyar Kupában is negyedik helyen zárt NKA Universitas PEAC. A pécsi női kosárcsapatnak szerb vezetőedzője lesz Jovan Gorec személyében, a két másodedző pedig két korábbi kiváló játékos, Iványi Dalma és Vilipics-Kmézics Daliborka!

Bár a pécsi női kosarasok jó szezont futottak, hiszen a bajnokságban és a Magyar Kupában is a legjobb négy közé kerültek, a nemzetközi porondon, az Európa Kupában pedig továbbmentek a csoportjukból, Csirke Ferenc vezetőedző szerződését mégsem hosszabbították meg. A kiváló szakember visszatért a férfi kosárlabdába, a Paks NB I. A csoportos együttesénél folytatja, az NKA Universitas PEAC-hoz pedig új stáb érkezett: a klubigazgató Hartung Anita, a vezetőedző a szerb Jovan Gorec, a két másodedző pedig Iványi Dalma és Vilipics-Kmézics Daliborka lesz!

Először is szeretném megköszönni a vezetőségnek azt a bizalmat, amit nekem szavaztak azzal, hogy rám bízták a klubigazgatói feladatkör ellátását. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a pécsi női kosárlabda most íródó történetének részese lehetek, ez egy kivételes lehetőség. A legjobb tudásommal azon leszek, hogy hozzájáruljak a klub további fejlődéséhez mondta Hartung Anita, aki profi kosárlabdázóként a MiZo Péccsel az EuroLiga küzdelmekben is részt vett, játékos-pályafutásának befejezését követően több diplomát szerzett, nemzetközi kapcsolatok, pénzügyi mesterszakot végzett, valamint kosárlabda mesterdiplomás szakedző lett.

A csapat új vezetőedzőjével, Jovan Goreccel kétéves szerződést kötött a pécsi klub. A fiatal szakember a legutóbbi két évben Kínában dolgozott, 2014-ben pedig az új-zélandi férfi válogatottat készítette fel segédedzőként a spanyolországi világbajnokságra. Korábban volt a Crvena Zvezda edzője, illetve vezetőedzőként irányította Szerbia leány utánpótlás válogatottjait.

– Megtisztelő, hogy a pécsi klub, az NKA Universitas PEAC és a Rátgéber Kosárlabda Akadémia tagja lehetek. Az, hogy vezetőedző lettem egy olyan klubnál, amelyet annyi nagyszerű edző és játékos épített, kötelességgel és hatalmas elégedettséggel tölt el. Bízom benne, hogy a csapat, a stáb és a vezetőség közös kemény munkájával és áldozatvállalással oda tudjuk visszavinni a klubot, ahova tartozik, mégpedig Európa legjobbjai közé – nyilatkozta Jovan Gorec.

A szerb vezetőedző munkáját másodedzőként a korábbi legendás pécsi játékos, Iványi Dalma segíti, aki legutóbb a Győr NB I. A csoportos együttesét irányította vezetőedzőként. Óriási öröm a szurkolók számára, hogy visszatér a Mecsekaljára!

– Nagyon motiváltan jövök haza, bízom benne, hogy egy jó csapatnak a hasznos része tudok lenni. Szeretnék rengeteget adni a csapatnak és nagyon sokat tanulni is. Tettrekész vagyok, örömmel és bizakodással nézek az új szezon elé – mondta Iványi.

A felnőtt csapat stábját erősíti továbbá másodedzőként Vilipics-Kmézics Daliborka, aki már három éve tagja a Nemzeti Kosárlabda Akadémia edzői karának.

Nagy dolognak tartom, hogy a felnőtt csapatnál számítanak rám, nagy motivációt jelent mindez számomra. Amellett, hogy remélem, sokat tanulok majd, azt gondolom, sokat fogok tudni segíteni is. Bízom benne, hogy sikeres szezon elé nézünk! – fogalmazott Dádó.

A jövő tehát egy ideje elkezdődött Pécsett! A 2022/2023-as évad csapatának kialakítása is jól halad, az új érkezőkről a klub rövidesen tájékoztatni fogja a szurkolókat.