Címlap Közélet Tovább erősít...

Tovább erősítette Nyőgéri pozícióját a polgármester; Bognár Szilviát lecserélte

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Apró kis módosításnak tűnik, de fontos jelentősége van.

Kivette Bognár Szilviát, és helyette Nyőgéri Lajos, harmadik MSZP-s alpolgármestert nevezte ki Péterffy Attila az Önkormányzati Érdekegyeztető Fórum (ÖÉF) „önkormányzati oldala tárgyalócsoportjának tagjává”.

Ezzel még egy kis levegőt szívtak el a DK-s alpolgármester elől, ugyanis az ÖÉF egyáltalán nem jelentéktelen.

A városban fontos szakszervezetekkel egyeztetnek a fórum keretében, illeve általában az ÖÉF az, ahol véleményezik a közalkalmazotti illetmény-előmeneteli rendszer pénzügyi fedezetét, különféle munkajogi kérdéseket, illetve a közalkalmazottakat érintő intézkedéseket. Vagyis lehet „apró szívességeket” tenni a szakszervezetek és a közalkalmazottak számára is akár.

Átellenben – Bognár Szilvia és Nyőgéri Lajos (Fotó: Nyőgéri Lajos közösségi oldala)

Bognár kiszedését a Fórumból azzal indokolja a dokumentum, hogy az alpolgármester területéhez tartozó kulturális szektorban a Munka Törvénykönyve alá tartoznak már a dolgozók, és így kikerültek, vagyis nem tagjai az Érdekegyeztető Fórumnak az őket képviselő szakszervezetek sem. Emellett pedig a szociális ügyeket is elvette Bognártól a polgármester és Nyőgérinek adta.

Normális esetben a Közgyűlésnek kellett volna döntenie ebben az ügyben is, de a veszélyhelyzet miatt a polgármester ezt egyedül is megoldhatta.

Különös jelentőséget adhat a döntésnek az, hogy ebből is úgy tűnik,

Péterffy Attila nem hátrál meg, a frakciók kérése ellenére nem tervezi visszahívni új alpolgármesterét, hanem inkább megerősíti.