Címlap Közélet Újabb nyugdíj...

Újabb nyugdíjprémium érkezik – jelentette be Orbán Viktor

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Novemberben átlagosan félhavi nyugdíj-kiegészítést fizetünk az időseknek”

– jelentette be Orbán Viktor.

A miniszterelnök egy, a közösségi oldalán megjelent videóban – amit az Index vett észre – elmondta, vasárnap lesz az idősek világnapja, ezért ebből az alkalomból a kormány szerdai ülésén fontos döntést hozott.

„Még 2010-ben megállapodtunk, hogy a nemzeti kormány megőrzi a nyugdíjak értékét. Garanciát vállaltunk, nem fordulhat elő az, ami a Gyurcsány-korszakban történt, hogy elvettek egyhavi nyugdíjat a nyugdíjasoktól”

– tette hozzá a miniszterelnök.

Orbán Viktor kiemelte, ezért a nyugdíjak mértékét mindig megőrizték, és ha jól ment az ország szekere, még nyugdíjprémiumot is tudtak fizetni. Hangsúlyozta, hogy ezt a vállalását a kormány a Covid-járvány és most, az ukrajnai háború idején is teljesíteni tudja.

Az idei évben az infláció magasabb volt a vártnál, ezért csak úgy tudjuk megőrizni a nyugdíjak értékét, ha nyugdíj-kiegészítést fizetünk. Ezért novemberben átlagosan közel félhavi nyugdíjjal többet visz majd a postás

– jelentette ki a kormányfő.

A bjelentését itt lehet visszanézni: