Címlap Közélet Vége a guberá...

Vége a guberálásnak, leáll a lomtalanítás!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Komoly változások lesznek a pécsi hulladék gyűjtésben néhány napon belül. A lomtalanítást hétfőtől leállítják, a hulladék udvarok sem vesznek át lim-lomot. A szelektív gyűjtés is veszélyben van.

Jó darabig eltűnnek a pécsi utcákról az évtizedes, poros ágyak és bútorok, miután a Dél-Kom Nonprofit Kft. úgy döntött, hogy leállítja a lomok begyűjtését és átvételét március 23-tól.

Nemcsak a guberálok szomorkodhatnak, sok lelkes pécsitől is megvonják a szórakozást, hiszen rengeteg kincset érő, felújítható bútor került ki az utcára.

A hulladék udvar már az ezt megelőző héten is csökkentett üzemódban működik, csak bútort és ruha hulladékot lehet leadni, de hétfőtől semmit sem nem vesznek át – tudtuk meg a cég ügyfélszolgálatán, ahol azt is elárulták, hogy

a szelektív, kék edényes hulladék gyűjtés egyelőre megy, de nem kizárt, hogy az is hamarosan leállhat. 

A fekete edényes vegyes kommunális, és a barna edényes komposztálható hulladék miatt nem kell aggódni, a kukásautó jönni fog a jövőben is.

A guberálók az utcára kirakott lomok közül elsősorban a fém hulladékot gyűjtik össze, de ezeket bárki beviheti például a Légszeszgyár utcai magán hulladékgyűjtő telepre, ahol még némi pénzt is adnak érte. Ha megszűnne a szelektív gyűjtés, ott még a papírt és a műanyag hulladékot is készpénzért veszik át.