Címlap Közélet Végre felszám...

Végre felszámolnák a kertvárosi gettót Pécsen!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2022 óta, erőteljesen tapasztalható, hogy Pécs Kertvárosában, a Csontváry buszmegálló környékén, sok a probléma. Veszélyes hely lett - jelentette ki Vörösné Deák Andrea, akit sokan csak a Mosolymanó Egyesület vezetőjeként ismernek.

„2022 tavaszán, a városvezetés kiűrítette a Lánc utcai tömböt. Hiába tiltakoztunk, kértünk társadalmi egyeztetést, és megfelelő elhelyezést mindenkinek, a városvezetés megalkudott rövid időn belül a Lánc utca lakóival, a civilek kéréseinek figyelembevétele nélkül. Sokan kerültek a Lánc utcából Kertvárosba, összkomfortos lakásba. A Lánc utca lakói között többen önkényesek voltak. Közel 3000 lakásigény van, sokan már évek óta hiába várnak, közben fizetik az egyre magasabb bérleti díjakat, sokszor erőn felül. Az elhelyezett családok jó részének nem lehetett benn lakásigénye (mert önkényes volt) tehát kikerülte a listát.” – kezdte a probléma ecsetelését Vörösné.


Kapcsolódó cikkünk a témában:


A kertvárosiakkal beszélgetve, sokan problémásnak érzik a helyzetet. Este, de még napközben is félnek az idősek, egyedül erre sétálni.<br>Van aki ágyipoloska fertőzésről panaszkodik, hangoskodásról és sok szemétről

– magyarázta.

Adódik a kérdés: Miért a Kertvárosba került a Lánc utcai lakók jó része? Ha ott, úgy gondolták, hogy nem bírnak velük, sok a tartozásuk, szociális szempontból, alacsonyabb fenntartási költséggel rendelkező lakásokba, átmeneti szállásra kellett volna elhelyezni az érintett Családokat, erőteljes szociális munkával. Ehelyett,

a problémát áthelyezték

– tette hozzá Vörösné.

Az egyesületi vezető szerint „sajnos megjelentek azok a hangok Kertvárosban, pont ennek az intézkedésnek a hatására, amelyek roma ellenesek. És most az idősebb korosztályról beszélek. Lehet ez a közhangulat keltés volt az egyik cél? Pedig nem lehet egy nemzetiséget egységesen hibáztatni. Nem lehet általánosítani és mindent rájuk fogni” – közölte.

Vörösné Deák Andrea az Összefogás Pécsért színeiben – a Fidesz-KDNP-ÖPE közös listán – indul az önkormányzati választáson.

Azért szeretnék Képviselő lenni, hogy ne tudjanak, társadalmi egyeztetés nélkül ilyen dolgok történni, mert közvetve, több ezer Kertvárosi Ember életére kihatással vannak!

– tette hozzá.

A teljes poszt ITT érhető el.