Címlap Közlekedés A pécsi Fides...

A pécsi Fidesz (már megint) kiakadt a Tüke Buszra

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz Csizmadia Péter, a pécsi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője a Tüke Busz magánfuvarjaival kapcsolatban. Alább a teljes írás.

“Megdöbbenéssel értesültem, hogy a Tüke Busz Zrt. bérfuvarokat vállal a megyében és azon túl vonatpótláshoz, miközben a sofőrhiány miatt mindennaposak a járatkimaradások és késések a városi személyszállításban. A pécsiek joggal várják el, hogy a havi bérletük megváltásáért cserébe megfelelő szolgáltatást kapjanak a cégtől.

Amíg az érvényes menetrendben akár egyetlen járat is kimarad, addig elfogadhatatlannak tartom, hogy a cégvezetés a pécsiek szállítása helyett magánfuvarokat végeztet a sofőrjeivel és az autóbuszaival. 

Az ügyben levélben kerestem meg Péterffy Attilát, amelyben tájékoztatást kértem Polgármester Úrtól, hogy tudott-e ezekről a magánfuvarokról, azokat Bánkuti István, Bata László vagy Gulyás Emil, mint a cég vezetői jelezték-e felé, és ha igen, akkor Polgármester Úr jóváhagyta-e azokat? 

Felkértem továbbá, haladéktalanul intézkedjék annak érdekében, hogy a pécsiek kárára végzett magántevékenységét a Tüke Busz Zrt. állítsa le.”