Címlap Baranya Már drónnal i...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében Baranya megyében is bevezették azt a módszert, amelynek során drónnal ellenőrzik a közlekedőket.

Az április 27-én Pécsen megtartott akció célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése volt, hogy kiszűrjék a forgalomból azokat az autósokat, akik figyelmen kívül hagyják a közúti közlekedés szabályait, és magatartásukkal balesetveszélyes helyzetet idéznek elő.

A közlekedésbiztonság javítása érdekében most a tilos jelzésen áthaladó autósokra fókuszáltak a rendőrök a drón segítségével, amely biztonságos távolságból és helyzetből készített kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről. A rögzített felvételek alapján a közlekedési rendőrök a helyszínen intézkedés alá vonták a szabályszegőket.

Az ellenőrzés során a rendőrök 14 járművezetőnek összesen 700 000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki, amelyhez a sofőrök nyolc büntetőpontot is szereztek, három esetben pedig közigazgatási eljárást kezdeményeztek az egyenruhások.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az év hátralévő részében megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket.