Címlap Közlekedés Arra kérték P...

Arra kérték Péterffy Attilát, tegyen meg mindent a villamosért, hogy Pécsett maradhasson

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Az lenne a kérésünk Polgármester úr felé, hogy ha már a pécsi tömegközlekedés jelenét sikeresen tönkretette, a múltját ne tapossa el” – mondta Barkóczi Csaba. A Fidesz önkormányzati képviselője sajtótájékoztatón üzent Pécs polgármesterének, Péterffy Attilának:

Tegyen meg mindent azért, hogy a városban maradhasson a villamos.

– Jelen állás szerint ezt a villamost elszállítják Pécsről, pedig az elmúlt években ipartörténeti emlékké nőtte ki magát a Ferencesek utcájában – mondta Barkóczi Csaba. Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta: Páva Zsolt városvezetése idején kiállított villamos nagy népszerűségnek örvend, ezért szerinte

ha kell, akkor vásárolja meg a város a villamost, hogy Pécsen maradhasson – mondta Barkóczi.

A képviselő szerint nem akkora összegről van szó, amit a város ne bírna kifizetni. Barkóczi Csaba kiemelte:

A Pécsi Vagyonhasznosító Vezérigazgatója saját szűk munkatársai körében 41 millió forintnyi jutalmat osztott ki az elmúlt évben. Ennek töredékéből meg lehetne vásárolni a villamost

– Barkóczi Csaba.

– Aprópénzről beszélünk városi szinten, mégis egy jelentős ipartörténeti emlékről, amelynek a városban kell maradnia – mondta Barkóczi Csaba.

Ingyen nem adta oda a tulajdonjogot a budapesti tulajdonos

A villamost egy évek óta húzódó, többrétű probléma miatt kell elszállítani Pécsről. Bár úgy volt, hogy új helyszínre költöztetik Pécsett, ennek tárgyalási folyamata elakadt, mert a budapesti tulajdonosnak INGYEN LE KELLETT VOLNA MONDANIA a tulajdonjogról. Ebbe azonban – egyelőre – nem mentek bele – írta a MaViTe.