Címlap Baranya Figyelem! Vál...

Figyelem! Változik a buszközlekedés Pécs és Komló között

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

December 12-én életbe lép a Volánbusz Zrt. új autóbusz-menetrendje, amely az idén is számos fejlesztést és változást hoz az országos, elővárosi és regionális autóbuszjáratok közlekedésében – közölte a társaság.

Egyes térségekben – az átalakuló vasúti menetrendhez is igazodva – módosul a ráhordó autóbuszjáratok menetrendje, vagy új vasúti csatlakozások létesülnek. Így például új menetrend lép életbe Pécs és Komló között.

A menetrendi fejlesztés fontosabb elemei az alábbiak:

  • A járatok a jelenleginél egyenletesebb elosztás szerint közlekednek.
  • A legforgalmasabb reggeli időszakban 5 percenként indulnak az autóbuszok Komlóról Pécs irányába, visszairányban a délutáni időszakban pedig jellemzően 10-15 percenként.
  • A reggeli időszakban Komlóról Pécs felé egyes járatok gyorsjáratként közlekednek. Az érintett járatok Komlón csak az autóbusz-állomáson és a Petőfi téren, Pécsen a nagyobb forgalmú megállóhelyeken (Budai Vám, Mohácsi út, Lánc utca, autóbusz-állomás) állnak meg.
  • Új éjszakai eljutási lehetőséget biztosítanak Pécsről 0:20-kor naponta Hosszúhetényen át Komlóra, így már a késő esti pécsi programokat követően is lesz eljutási lehetőség a megyeszékhelyről Komlóra.

A menetrendi fejlesztés mellett négy korszerű, alacsonybelépésű, 15 méteres nagy befogadóképességű Volvo 8900-as típusú autóbusz is forgalomba áll a térségben, amelyek jelentős részben a Komló–Mánfa–Pécs útvonalon közlekednek majd.

Az új, részletes menetrend IDE KATTINTVA érhető el.